vineri, 27 ianuarie 2017

Cum calculati cantitatea necesara de antigel, la o instalatie termica?


Cateva cuvinte despre cum calculam cantitatea de apa din instalatia termica...


Cantitatea de apa dintr-un calorifer cu lungimea de 1 m, cu doua coloane (tip 22), cu o inaltime de 60 cm, calorifer care este cel mai uzual, este de 5,9 litri de apa. 

Volumul apei din conductele de incalzire se calculeaza dupa formula pentru volumul unui cilindru, respectiv aria bazei (pi x raza la patrat) x inaltimea. De exemplu cantitatea de apa la o conducta cu diametrul interior de: 20mm este de 0,31 litri. La o conducta cu diametrul interior de 25 mm este de 0,49 litri.

Separat, cazanul are inscriprionata cantitatea de apa inmagazinata de el.

Deci sunt trei elemente care ne ajuta sa calculam cantitatea de apa din instalatie: 
-apa din calorifere;
-apa din conducte;
-apa din cazanul de incalzire.

Toate aceste rezultate se aduna apoi se proportioneaza, in functie de concentratia necesara, de exemplu producatorul antigelului termofluid ne recomanda 40% antigel pentru o siguranta impotriva inghetului la o temperatura de -23 grade.

Va costa mult mai putin antigelul, decat pagubele create de gheata, credeti-ma! 

miercuri, 25 ianuarie 2017

Să schimbăm imaginea clasică a amenajărilor interioare, in amenajarea căminului tau!


Tavanele extensibile sunt uimitoare!!! 

Tavanele extensibile pot fi mate, lucioase de la clasic alb la negru profund sau imprimate foto, chiar și o cameră mică a fost de nerecunoscut într-un apartament de lux. Tavanul poate da senzatia de crestere a volumului camerei.

Forma si culoarea depinde de imaginatia D-voastra.

Vechile scafe de rigips acum pot prinde viata in combinatia cu folia extensibila si varietatea de lumini.

Daca aveti un hotel sau o pensiune eleganta, o sala de concerte sau un club, puteti folosi culorile inchise pana la negru.

Totodata, "tavanele lacuite", cum mai sunt numite, sunt ideale in spatii umede precum piscinasau baia D-voastra, ele nu produc mucegai.

Pe suprafata plafonului metoda de imprimare cu tesatura lucioasă poate fi aplicat la orice imagine grafică, indiferent dacă este o imagine a unui artist celebru, natura, peisaj, mare, cer, spațiu, sau fotografii de arhiva personală.

In trecut aceste plafoane au fost considerate ca fiind ceva exotic. Astăzi, mulți resping tipurile tradiționale de reparații prin alegerea plafoanelor extensibile, deoarece este practic, rapid și destul de accesibile ca pret.


Să schimbăm imaginea clasică a amenajărilor interioare, in amenajarea căminului tau!


marți, 24 ianuarie 2017

Despre termosistem (termoizolatie cu polistiren si vata minerala bazaltica)

Despre termosistem (termoizolatie cu polistiren si vata minerala bazaltica)
Importanta termoizolatiei la exterior: procesul de pierdere al caldurii este dinspre interior spre exterior si raportul termic de stopare trebuie sa fie invers.
Daca izolati interiorul, in timp va aparea un condens intre perete si izolatie si un fel de mucegai! Izolati exteriorul, pentru ca peretele e rece, polistirenul este cald si nu exista o trecere constanta de la cald la rece ci una brusca! Un alt dezavantaj al izolatiei cu polistiren in interior este si pierderea din spatiul util al incaperii, iar pe langa acestea.

In cazul unei izolatii cu polistiren la exterior pe un perete tencuit, aerul ramas intre polistiren si perete se comporta ca si aerul dintre geamuri (se numeste aer tampon), acesta amortizand efectul de condens, printr-o "echilibrare intre cei doi pereti" interior - exterior! Peretii acumuleaza caldura degajata de corpurile de incalzit sobe, calorifere, dupa care radiaza caldura acumulata, tot in interior, pentru ca exteriorul este izolat , astfel caldura din casa se mentine si dupa ce inceteaza incalzirea locuintei.
Termoizolatia cu polistiren este eficienta si aduce o reducere de pana la 40% la cosumul de combustibil, in conditiile in care se face corect. Modul de aplicare conteaza foarte mult, de aici, aparand, sau nu probleme ulterioare. Pana si numarul de dibluri din plastic si aszarea lor pe placa de polistiren are importanta... Apoi respectarea timpului intre operatiuni...exista din pacate, o multime de nereguli in montarea termosistemului, printre muncitorii „meseriasi” fiind bine stiuta sintagma "las'ca merge si-asa, tot polistiren e.." fiecare producator are si o pagina despre montaj, asa ca recomand celor care au de facut tremoizolatie, sa consulte aceste pagini, sa vada ce li se potriveste, ce li se recomanda, iar atunci cand vor discuta cu constructorul vor fi cu temele facute.
Stefan M.